Ръководството на Барселона обмисля дали да не продаде вратаря Марк-Андре тер Стеген на Ливърпул, който месеци наред проявява инетерес към него. Според информации в каталунските медии раздялата с германския национал в момента изглежда силно вероятна.

Особено през последните месеци на януари слуховете за продажбата на Тер Стеген се усилиха значително, тъй като той не успява да се пребори с опитния Клаудио Браво в битката за титулярното място. През декември бившият ас на Борусия Мьонхенгладбах остана извън състава, който пътува за и спечели Световното клубно първенство, което само по себе си бе достатъчно тревожен сигнал.

Тогава 23-годишният играч не се уплаши да сподели публично разочарованието си. Говори се, че треньорът Луис Енрике също не крие недоволството си от изявите и поведението на Тер Стеген. Вътрешни източници твърдят, че положението е стигнало етапа, в който Барса наистина се замисля за раздяла с вратаря след края на сезона.

Миналия месец Ливърпул предложи 10 милиона паунда за Тер Стеген, който пристигна на „Камп Ноу“ през 2014 година като свободен агент. Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп отчаяно търси повече конкуренция на невралгичния пост след серията неубедителни мачове на Симон Миньоле.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS