Ръководството на Палермо, където се изявява българският национал Ивайло Чочев, отправи официална оферта за нападателя на Ливърпул Марио Балотели. Сицилианският тим изрази огромно доверие в италианския футболист, като вицепрезидентът Джулиелмо Мичике обяви, че иска лидер като Супер Марио в състава.

„Розанерите“ през миналия сезон водиха тежка битка за оцеляване в калчото, като успяха да избегнат изпадането едва в последния кръг. През лятото редица ключови играчи напуснаха отбора, точно по тази причина Балотели ще мине за страхотна находка.

26-годишният нападател не е желан в Ливърпул, където мениджърът Юрген Клоп не смята да го ползва през новия сезон. Не е ясно дали Палермо го иска под наем или с постоянен трансфер, но и при двата случая финансите ще бъдат основната пречка пред евентуална сделка.

„Това е една много трудна операция, но и интригуваща. Ще се опитаме“, каза Мичике. „Балотели ще бъде страхотно попълнение за президента Маурицио Дзампарини, а и голям подарък за феновете. Отправихме оферта, сега всичко зависи от Ливърпул и самия футболист.“

„Неговата заплата е висока, той има много спонсори зад гърба си. Затова не ни е лесно. Палермо обаче може да се окаже правилното място за него. Той е роден тук и ние го считаме за сицилианец. Той би бил приветстван тук с отворени обятия, а феновете ще го обожават. Играч като него е истинска мечта за Палермо. Балотели може да бъде лидер тук“, завърши Мичике.