Нападателят Марио Балотели все пак има варианти да продължи кариерата си в Серия А. Неговият агент Мино Райола в момента преговаря с Лацио, съобщиха медиите на Апенините.

Съдбата на тъмнокожият футболист е доста неясна, след като Милан прекъсна разговорите с Ливърпул за удължаването на наема и дори закупуването на 25-годишния таран. Ясно е, че Супер Марио много трудно ще влезе в сметките на мениджъра Юрген Клоп. По-рано през сезона той сам заяви желанието си да не играе повече за Ливърпул и изглежда нещата ще се развият тъкмо в тази насока.

През последните седмици до него достигнаха оферти както от Турция, така и от Китай. Балотели обаче не е особено очарован от перспективата да рита в първенството на азиатската държава.

Той е поръчал на своя агент Райола да намери начин да го задържи в Италия и представителят му прави всичко по силите си. Той е влязъл в контакт с Лацио, който със сигурност ще търси ново острие след раздялата с Мирослав Клозе.

Много вероятно Балотели пак да започне като преотстъпен при римляните, които ще разполагат и с опция за откупуване. Контрактът на футболиста с Ливърпул изтича през юни 2018 година.

За да се случи трансферът обаче е необходимо и Супер Марио да направи отстъпки, главно във връзка с финансовото си възнаграждение, което ще бъде солидно занижено.