Отборът на Ливърпул продължава да е деен през летния трансферен прозорец, финализирайки преговорите с вратаря Алекандър Манингер. Ветеранът акостира на „Анфийлд“ със свободен трансфер. Договорът на Манингер е за една година, а 39-годишният страж сподели пред официалния сайт на клуба, че е много щастлив от факта, че ще играе с фланелката на мърсисайдци.

"За мен е изненадващо това, което се случи. Не съм си казал "това беше". Очаквах обаждането и съм радостен, че то бе от Ливърпул. Когато ти се обади клуб от подобен ранг, няма как да откажеш. Голяма чест е за мен, че ще играя на "Анфийлд". Това е момент, който чаках до края на кариерата ми", бяха първите думи на Манингер пред сайта на Ливърпул.

"Ще докажа, че мога да бъда полезен, въпреки че съм на 39 години. Знам, че мога да оставя следа тук. Разбира се, няма как да съм първи избор на вратата и да изиграя 50 мача в един сезон, но когато получа възможност, няма да предам отбора. Ще бъда до отбора, в съблекалнята и ще бъда полезен, с каквото мога на 100%", добави Манингер.

Бившият вратар на австрийския национален отбор е играл в Арсенал, Фиорентина, Удинезе и Ювентус в своята кариера. В последните години изигралият 34 срещи за националния отбор на Австрия носеше екипа на германския Аугсбург.