Изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани разкри, че клубът планира оферта до Ливърпул за полузащитника Хесус Саес де ла Торе-Сусо. Предложението ще бъде пратено при отварянето на януарския трансферен прозорец, като „росонерите“ ще настояват да получат испанеца под наем до края на сезона.

20-годишният футболист кара последната година по договора си с „червените“ и досега няма индикации, че споразумението му ще бъде подновено. Това означава, че през януари Сусо не само, че може да осъществи преминаване в Милан под наем, но също така да води преговори и да подпише предварителен договор с друг тим.

„Сусо в Милан от януари? Той е играч с изтичащ договор, който трябва да реши дали му се остави в Ливърпул или ще ходи другаде. Нека да дойде трансферният прозорец, пък ще видим“, коментира Галиани.

Сусо, който е бивш играч на Кадис, проби в състава на мърсисайдци още в първата година на Брендън Роджърс като мениджър. През миналия сезон той бе преотстъпен в Алмерия, където записа 35 мача, 3 гола и 9 асистенции.