Десният краен бранител Натаниъл Клайн стана шестото лятно попълнение на Ливърпул, след като завърши трансфера си за 12,5 милиона паунда (17,6 милиона евро) от Саутхемптън. Новината беше потвърдена от мърсисайдци, които обаче не пожелаха да разкрият продължителността на контракта, настоявайки единствено, че той е „дългосрочен“.

В понеделник 24-годишният английски национал мина успешно медицинските тестове при „червените“, които бяха впечатлени от изявите му за „светците“ в последните години. Юношата на Кристъл Палас натрупа 94 мача за Саутхемптън и бе сред най-добрите на позицията си през отминалия сезон във Висшата лига.

На „Сейнт Мерис“ опитаха да го задържат с предложение за нов контракт, тъй като старият изтичаше през юни 2016 година. Клайн отказа, с което показа, че възнамерява да напусне, а пък Ливърпул се пребори с Манчестър Юнайтед за него.

„Много съм радостен. За мен е мечта да дойда тук и да играя за такъв голям клуб с невероятна история. Нямам търпение да започна“, коментира Клайн, който ще замести напускащия Глен Джонсън.

„Веднага щом Ливърпул показа интерес към мен, исках сделката да стане факт възможно по-скоро. Мениджърът наистина ме искаше и тук е мястото, където мога да стана по-добър играч. Определено това е добра възможност да реализирам потенциала си“, добави футболистът.