Защитникът Даниел Агер официално напусна Ливърпул, за да се завърне в родния си тим Брьондби. Новината бе потвърдена от мърсисайдци чрез клубния им сайт, а сумата по сделката остана в тайна, но медиите на Острова предполагат, че е в рамките на 3 милиона паунда.

29-годишният футболист през миналия сезон беше назначен за втори капитан на „червените”, след като пак се заговори, че мисли за напускане. Отказването на Джейми Карагър трябваше да превърне датчанина в твърд титуляр, но той трудно успяваше да се пребори с конкуренцията в центъра на отбраната.

Контузиите също взеха своето, а през лятото се появиха информации, че Агер е провел разговор с мениджъра Брендън Роджърс, в който му е казал, че усеща как губи битката за титулярно място.

Централният защитник е част от Ливърпул от 2006 година, като сам призна, че решението му да си тръгне е било трудно. „Ливърпул бе толкова голяма част от моя живот и живота на семейството ми, затова да напусна беше много тежко”, каза Агер пред клубния сайт на мърсисайдци.

„Появи се възможност да се върна у дома в Брьондби и на този етап от кариерата ми чувствам, че това е вярното решение. Не бих си тръгнал от Ливърпул заради който и да е друг отбор и мисля, че действията ми го доказват – отхвърлих толкова много оферти от други тимове от Висшата лига и Европа.”

„Бих искал да благодаря на феновете на Ливърпул за невероятната подкрепа, която ми оказаха, за топлотата и щедростта, които показаха към семейството ми. Това беше нашият дом и бяхме много щастливи тук”, допълни Агер.

Датският национал има 232 мача за Ливърпул, в които е вкарал 14 гола. Единственият му трофей с тима е от 2012 година, когато "червените" спечелиха Купата на Лигата.