Изглежда, че бившият вратар на Барселона Виктор Валдес все пак няма да премине в Ливърпул. Въпреки че от месеци се спекулира на тази тема, явно двете страни така и не можаха да стигнат до съгласие как точно да осъществят сделката.

Според вестник „Мирър“ мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс е отказал варианта да подпише с испанеца при последната си среща с шефовете на „Анфийлд“.

Очакваше се „червените“ да прибавят малко повече конкуренция на вратарския си пост, където от миналия сезон несменяем номер 1 е белгийският национал Симон Миньоле. Той обаче не започна сезона много убедително – както и цялата защита на Ливърпул – което превърна свободния агент Валдес в доста интересен вариант.

Преговорите обаче тръгнаха зле, като ветеранът отказа да премине пробен период при англичаните, които имаха опасения за травмата в коляното, заради която юношата на Барселона пропусна завършека на миналия сезон и Световното първенство в Бразилия.

Откакто Миньоле пази на вратата за Ливърпул (лятото на 2013 година), отборът е допуснал 62 гола във Висшата лига, като за същия период техните съперници Манчестър Сити, Челси, Арсенал и Манчестър Юнайтед са получили доста по-малко попадения.