Вратарят на Челси Петър Чех изрази увереност, че „сините“ ще се възползват от всяка грешна стъпка на лидера Ливърпул в борбата за титлата в Англия. Според опитния страж, напрежението върху „червените“ ще каже своята дума, което може да помогне на лондончани да спечелят трофея.

„Никой не очакваше нищо от Ливърпул този сезон и затова играха без напрежение до този момент. Нека обаче видим как ще се представят в последните препятствия. Трябва да го прескочат. Те се представят наистина впечатляващо, но ние все още сме наоколо“, коментира Чех.

„Челси разполага с играчи, които са свикнали да играят в големи мачове. Понякога когато разполагаш с млад състав пълен с ентусиазъм, той не чувства никакво напрежение, футболистите просто играят и се наслаждават. Остават обаче само четири мача, и ако спечелим всички тях ще сме в борбата до края. Именно това ще се опитаме да направим. Ще играем мач за мач, ще се опитаме да спечелим всички тях и ще видим какво ще стане. Ще се борим“, каза още вратарят на Челси.

Челси и Ливърпул се изправят един срещу друг на „Анфийлд“ в директен сблъсък за титлата на 27-ми април.