Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер направи странно изказване по адрес на колегите си Брендън Роджърс и Жозе Моуриньо. Според френския специалист, мениджърите на Ливърпул и Челси не заслужават да бъдат избирани за Мениджър на годината в Англия. Именно тимовете на Роджърс и Моуриньо се намират в борбата за титлата във Висшата лига, четири кръга преди края на шампионата, но според Венгер, това не е достатъчно, за да им бъде връчена наградата.

Венгер допълни, че Стив Брус и Тони Пулис, които съответно водят отборите на Хъл Сити и Кристъл Палас, са по-достойни за приза.

„Не бих избрал себе си за тази класация, но бих посочил Стив Брус и Тони Пулис, тъй като те свършиха изключителна работа. Това е сигурно! Човекът, който ще спечели Висшата лига също, но според мен истинската работа на един мениджър е да изстиска максималното от потенциала на отбора“, коментира Венгер.

„Най-лесно е да дадеш наградата на този, който спечели първенството, но не винаги той е човекът, който върши най-добрата работа. Определено най-добрите кандидати са Стив Брус и Тони Пулис“, каза още френският спец.

В 20-годишната история на Висшата лига, само три са случаите, в които Мениджър на годината не е бил треньорът на тима, спечелил титлата.