Бразилският национал Лукас Моура даде интервю специално за Дарик радио след победата на ПСЖ над Лудогорец с 3:1. Атакуващият футболист на парижани бе закупен от клуба преди три сезона за 40 000 000 евро.

Тогава той беше една от най-апетитните хапки на пазара. Едва на 24 години, Лукас Моура има зад гърба си 35 мача за националния тим на Бразилия. Футболистът на Унай Емери не спести добри думи по адрес на своите сънародници от Лудогорец Джонатан Кафу и Вандерсон, които отличи.

"Стана една много оспорвана среща с Лудогорец. Те започнаха много силно. Ние трябваше да положим достатъчно усилия. Притежават много бързи футболисти и първите 15 минути бяха доста тежки. Смятам, че ключът в мача беше нашето спокойствие и увереност. Търпението ни беше голямо и се възнагради. Знаехме, че ни трябва спокойствие и да започнем да контролираме играта. След това дойдоха и головете. Смятам, че победата ни е заслужена", бяха първите думи на Лукас Моура пред Дарик радио.

На въпрос дали вече са се откроили очакваните фаворити – ПСЖ и Арсенал, футболистът на французите сподели:

"Това са двата отбора, които изпъкват в групата. Хората трябва да знаят, че няма лесни мачове. Битката в двубоите е постоянна. Нашата цел е да се класираме като първи в групата. Смятам, че имаме способностите и качествата, за да постигнем това. Тези неща обаче се демонстрират на терена, ние ще търсим първото място в групата".

"Моето мнение е, че фаворитите в Шампионската лига са обичайните отбори, клубовете с традиции като Барселона, Байерн Мюнхен и Реал Мадрид. Хората обаче знаят, че в Шампионската лига винаги се получава някоя изненада, която никой не е очаквал. Не винаги традиционните клубове печелят трофея. Надявам се ние от ПСЖ да сме приятната изненада, в последните години напредваме и сме близо до това. Надявам се да ставаме по-добри и да успеем", продължи Лукас.

"Посрещнаха ни хладно, но атмосферата беше приятна и оживена. Смятам, че стана приятен спектакъл, хубаво е когато от трибуните се скандира и пее", така бразилецът коментира атмосферата на стадиона и посрещането в София.

Лукас Моура изказа мнение и по отношение на бразилските футболисти, които изобилстват в тима на Лудогорец:

"Те притежават много добри футболисти. Бих отличил нападателят Джонатан Кафу. Той е много бърз, експлозивен, много добър футболист. Допадна ми и Вандерсон, който действаше в ляво. Те имат достатъчно възможности, за да направят много."