Новият вратар на Ливърпул Алисон носи допълнителна увереност на защитниците. Това смята най-скъпият бранител в света Върджил ван Дайк, който вече изигра един официален мач с бразилския си колега - при успеха на "мърсисайдци" над Уест Хем с 4:0 в неделя на "Анфийлд".

"Ние си говорим много. Той е много гласовит и това ни помага. Той обича да ни казва, когато някой започне да ни пресира. Мисля, че неговото присъствие тук е чудесно", каза Ван Дайк.

"Той има сериозни качества с топка в крака и това също ни помага. Има все още много работа за вършене, но продължаваме да се трудим в същия дух. Срещу Уест Хем бе само един мач. Можем да правим нещата и по-добре", добави холандецът.

Пристигането на Вържил ван Дайк през януари стабилизира значително представянето на Ливърпул в защита. В последните шест домакински двубоя отборът не е допускал попадение. В следващия си двубоя "червените" гостуват на Кристъл Палас - понеделник, 20 август, от 22:00 часа. Двубоят можете да гледате по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA Xtra.

Алисон

източник: Gulliver/GettyImages