Ръководството на Мидълзбро започва да си дава все по-точна сметка, че трудно ще задърши централния защитник Бен Гибсън в отбора.

24-годишният футболист съвсем наскоро получи първата си повиквателна за английския национален отбор заради контузията на Крис Смолинг. Предвид факта, че Боро може и да не запази мястото си в елита, Гибсън вече е започнал да се оглежда за вариантите да остане във Висшата лига.

А те са повече от приемливи, предвид това, че почти всички тимове от топ 6 проявяват интерес. Единственият реален шанс Мидълзбро да задържи играча е да се измъкне от дъното на класирането. Ако това не се случи, клубът няма да има особен избор освен да продаде англичанина за сума от порядъка на 25 милиона паунда.

Според „Дейли Мейл“ Ливърпул, Манчестър Сити и Тотнъм имат своите планове относно Гибсън, а от началото на сезона Челси доста пъти прати свои скаути да го наблюдават.

Съществува сценарий, при който бившият футболист на Боро и Англия Джонатан Уудгейт да изиграе важна роля за решението на защитника. Уудгейт в момента работи като скаут за Ливърпул и предвид близките си отношения с Гибсън, може да повлияе сериозно на бранителя.