Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард ще запише стотния си мач в европейските клубни турнири тази вечер, когато „червените” се изправят на своя „Анфийлд” срещу испанския колос Реал Мадрид.

Вдъхновяващият лидер на мърсисайдци със сигурност има много моменти, които ще се запомнят в мачовете му до днес, но британското издание Daily Mail събра петте най-значими двубой за любимеца на „червените” фенове.

15 октомври, 2003: Ливърпул 3 Олимпия Любляна 0

Стивън Джерард записва първия си мач като капитан на своя тим в Европа, получавайки лентата от финландския бранител Сами Хюпия. Халфът се отблагодарява на своя мениджър Жерар Улие с блестящо представяне срещу словенците от Олимпия в турнира за Купата на УЕФА.

8 декември, 2004: Ливърпул 3 Олимпиакос 1

Невероятният гол на Джерард в последните секунди на двубоя срещу гръцкия Олимпиакос предотвратява отпадането на „червените” от турнира. Изоставайки с 0:1 след първия мач в Гърция, Ливърпул допуска нов гол, но отново Джерард се нагърбва и вади тима от неприятната ситуация.

25 май, 2005: Милан 3 Ливърпул 3

Най-великият момент за Стиви Джи идва на 25 май 2005 в Турция, когато неговият Ливърпул печели финала в Шампионската лига след невероятен спектакъл срещу италианския Милан. След три гола пасив до почивката, през втората част Джерард и компания правят забележителен обрат, за да стигнат до 3:3 в редовното време и да спечелят купата след изпълнение на дузпи.

1 май, 2007: Ливърпул 1 Челси 0 (4:1 след дузпи)

Изоставайки с 0:1 от първия мач с Челси, Джерард отново вдъхновява „червените”, който успяват да стигнат до изпълнение на дузпи. Защитникът Даниел Агер бележи единствения гол на „Анфийлд” след асистенция именно на Стиви Джи.

16 септември, 2008: Марсилия 1 Ливърпул 2

Джерард бележи поредния си фантастичен гол при гостуването на френския Олимпик Марсилия, забивайки топката в горния ъгъл на вратата от над 25 метра. След края на мача наставника на домакините Ерик Геретс заявява: „Само футболисти от изключителна класа могат да бележат подобни голове.”