Червените бузи вляво и вдясно, леко нагоре от безумно грозното катинарче пак бяха избили в четвъртък вечер на „Анфийлд”. Защото Ливърпул пак падна. А, опа, грешка. Бил е бил. Аха, красива победа, значи – ще ме поправят тези от квотата поддръжници на треньора. Ей, богу – дори БКП/БСП свали по-бързо гласовоподавателната си маса от тях. Те са се вкопчили в испанеца, все едно са на необитаем остров и друг, освен него няма!

Моля ви пичове, вземете си го във вашите виртуални тимове в някоя електронна игра, но хайде метла вече от Ливърпул! Не само ми писна, но ми се повръща само като погледна този Ливърпул. Най-глупавия, най-скучен, най-беззъб, най-смотан тим в цялата история от 15 март 1892 година до днес. Дори лафа на Валдано за лайното в центъра на „Анфийлд” вече не е достатъчен за метафора. И стига с тези оправдания, за липса на средства за селекция. Нима Фулъм и Атлетико Мадрид имат по-голям бюджет, та ще играят на финал в този турнир? Или Портсмут, който след две седмици ще играе финал за ФА Къп? Айде да прогледнем, а?

Голяма част от мачовете на Ливърпул тази пролет дори не ги гледах. Също така тези, уж победните, по пътя към финала за Лига Европа. Просто защото по същото време имаше егати яките и симпатични мачове. Вердер – Валенсия и двата двубоя, Фулъм – Юве и много, много други. Защото Бенитес вече докара мърсисайдци до тоталната невзрачност. А 2005 година отдавна остана в историята, за да продължаваме ние, феновете на Ливърпул да се хващаме за нея, като удавници за сламка. В момента да си подръжник на този тим е все едно да си поддръжник на президентските избори на Йоло Денев. Шансът за краен успех е нулев! Само дето при Йоло пада някаква веселба, докато при Ливърпул единствено безсмислена дейност.

Тук-там някакви победи, някакви епизодични проблясъци, които се възхваляват до небесата, но от които в крайна сметка няма файда. Били две години поред Юнайтед, но в крайна сметка сър Алекс пак е шампион. Тук преди няколко седмици разбили ми Бенфика – е и?

Снощи треньорският гений извади от игра двамата голмайстори – най-малкото ясно е, че на тях им е вечер и играта им върви. И забележете кои влизат в игра: някакъв си защитник Филип Деген /откакто се е пръкнал на „Анфийлд” за две години има 7 мача/, някой си Набил Ел-Жар /кого е набил – не знам, но освен, че за 4 години има 20 мача като резерва, ми звучи като някакво ястие, което се пече на жар в арабски ресторант/. И още – в игра се появи и Даниел Пачеко /Кой ?/. Кой, не кой – де да го знам, явно съм му пропуснал десетината минути за Ливърпул, ако изобщо ги има, за което се извинявам. "Моят любимец" Н`Гог поне бе контузен и слава богу не игра. Тези всички хубавци да не би аз да съм ги довел? Айде, баста!

Бенитес, поне падни в неделя срещу Челси и след това се разкарай надалеч от Ливърпул! Защото този треньор заслужава точно такъв край на кариерата си в този отбор! Загуба! Но поне тя ще е малко по-смислена, от всички безсмислени победи в последните години, от които няма никаква полза. Съдба...