Преди осминафиналите от Шампионската лига временният президент на Реал Мадрид Висенте Болуда се изцепи: „Бием Ливърпул с 3:0 и 2:1“. Още преди първия мач неговите подопечни реагираха на изхвърлянето на шефа си и бяха готови да му изреват в лицето: „Болуда, затвори си устата!“. Но вече бе късно.

Впрочем, босът на Белия балет почти позна съотношението на силите. Единият от двата отбора наистина вкара общо пет гола във вратата на съперника. Но това не беше Реал Мадрид. Така словесният бумеранг прелетя от „Сантяго Бернабеу“ до „Анфийлд“ и се върна със страшна сила в храма на деветкратния европейски шампион, който за пети пореден сезон отпада безславно в турнира на осминафиналите.

А Ливърпул на Бенитес сякаш е направен за Шампионската лига и елиминациите в два мача. Да надтичва, да надборва и да мачка съперниците си, дори те да носят славни имена.

Още един тим смачка своя опонент. Байерн наби цели 12 тояги на умрялото куче Спортинг Лисабон. Пет в Португалия и седем в Германия. Даже малко прекалено. Кому ли бе нужно това усилие?

Другите два сблъсъка протекоха по-равностойно. Челси елиминира Ювентус с повечето опит на сегашния си състав, а Виляреал показа на Панатинайкос, че в Испания дори по-малките клубове са по-силни от гръцките грандове.