Те са футболистите, които искат да бъдат мениджъри. Те са играчите, които не веднъж са заявявали желание да седнат на резервните скамейки като треньори и може би ще го направят. Те са новата генерация специалисти – суперзвезди, които ще се въртят около тъчлиниите след няколко години.

Английският таблоид News of the world реши да покаже на феновете кои евентуално ще са следващите шест треньори, които имат огромното желание да се докажат като такива.

Рио Фърдинанд е кандидатът, чието лице се появява в евентуалния списък за мениджър в Премиършип. Той неведнъж е заявявал публично, че има такова намерение, след като приключи с футбола.

Джон Тери, Франк Лампард, Джейми Карагър, Гари Невил и Райън Гигс са убедени, че могат да се справят и ако приемат ролята на мениджъри. Но за да направят това, те определено ще трябва да променят своя начин на живот, предупреждава News of the world.

В момента те са разглезени суперзвезди, а като треньори ще трябва да пристигат първи за тренировка и да си тръгват последни. Ще трябва да носят отговорност за всичко случващо се в клуба. Телефоните им няма да спират да звънят заради досадни агенти, пробутващи футболисти и хората в костюми, изискващи спечелване на трофеи.

Когато обаче въпросните футболни звезди сменят своето амплоа, ще трябва да се изправят срещу топ-мениджърите, които някога са били играчи от средно ниво. Алекс Фъргюсън, Арсен Венгер, Рафа Бенитес и Жозе Моуриньо попадат в тази категория.

Английското издание обаче си позволи да направи и класация, базирана на няколко категории (отговорност, квалификация, ръководни качества, PR умения и амбиция), за това кои от тези шест играчи би бил най-добър, ако стане мениджър.

В крайна сметка News of the world даде предимство на Франк Лампард, който събра общ сбор от 40 точки, следван от Джон Тери и Джейми Карагър с по 38. След това се наредиха Райън Гигс с 37 точки, Гари Невил с 36 и Рио Фърдинанд с 35 точки.