Бившият нападател Дирк Каут не е ставал шампион на английската Висша лига с Ливърпул, но вярва искрено, че съставът на мениджъра Юрген Клоп има абсолютно всичко нужно, за да вдигне титлата през този сезон. Холандецът се доближи до трофея през сезон 2008/2009 с Рафа Бенитес, но Манчестър Юнайтед спечели дуела.

"Бяхме много близо и само малки детайли ни оставиха на второто място. Разполагахме със Стиви, Кара, Масчерано, Торес и много други отлични играчи, но ни липсваше нещо. Отборът на Клоп обаче прогресира непрестанно и сега изглежда, че успехите ще се пренесат трайно във Висшата лига. И при нас не бе много по-различно, но по това време просто не успяхме да направим последната крачка. Надявам се този отбор да го направи, защото са по-добри и от нас", заяви той в интервю за официалния сайт на Ливърпул.

Пътят към титлата за Ливърпул винаги ще минава през "Олд Трафорд", а сега на "червените" им предстои именно този мач.

"Враждата между Ливърпул и Юнайтед се усеща винаги. Градското дерби с Евертън също е много важно, но Ливърпул - Юнайтед или Юнайтед - Ливърпул е един от най-големите мачове в Англия. Винаги съм обичал този сблъсък, а и постигахме добри резултати.

"Част от най-добрите ми спомени са хеттрикът срещу Юнайтед и късният гол за победата за купата на ФА. Продължавам да следя тези мачове, а и Ливърпул в момента е истинска наслада за окото. В специалните мачове обаче съм още по-ентусиазиран", добави той.