Иконата на Ливърпул Стивън Джерард е в готовност да излезе по кината филма му – “Make Us Dream”, който ще е с документален характер за неговата кариера. Легендарният капитан на мърсисайдци от близкото минало сподели, че е имал ужасен лош късмет при подхлъзването си в решаващия дуел с Челси през 2014-а година.

При успех над „сините” Ливърпул щеше да се откъсне на пет пункта на върха пред Манчестър Сити, при оставащи две срещи до края на сезона. Вместо това обаче след подхлъзването на Джерард, то Демба Ба открадна топката и откри за Челси, а малко по-късно Уилиян оформи крайното 2:0 за тогава водения от Жозе Моуриньо тим.

Във филма си Джерард признава, че се е борел с болки в гърба и се е нуждаел от епидурална инжекция, за да премине през болката. „Не смятам, че това е извинение с гърба ми. Това, което стана е просто чист, лош късмет. Когато обаче правиш книга или филм, особено с хора, които са печелили „Оскари” – Ейми Уайнхаус и Сена, то ти трябва да бъдеш честен и открит, колкото се може повече”, сподели Джерард пред Daily Mail.

Премиерата на филма е идния четвъртък.