Бившият испански национал Фернандо Торес разкри, че ако трябва да избира кой измежду Ливърпул и Челси иска за шампион на Англия през настоящия сезон, предпочитанията му отиват в полза на клуба от „Анфийлд”.

Ел Ниньо премина при мърсисайдци през 2007 година от Атлетико Мадрид и изигра 142 мача, в които вкара 81 гола. След това дойде противоречивият му трансфер в Челси през януари 2011 година, когато Ливърпул получи 50 милиона паунда. По време на четирите си години на „Стамфорд Бридж” Торес не беше толкова резултатен като нападател, но пък завоюва три големи трофея – ФА Къп, Лига Европа и Шампионската лига. В момента той играе за японския Саган Тосу.

В интервю за „Скай Спортс” Торес призна, че ще се радва за който и да е измежду Ливърпул и Челси да спечели титлата през настоящата кампания, но с една идея симпатизира повече на „червените”. „Искам и двата тима да спечелят всеки един мач, а когато играят един срещу друг, просто няма да гледам двубоя”, каза Ел Ниньо.

„Имам симпатии и към двата отбора. В Ливърпул изкарах най-добрите мигове от моята кариера – обожавам града, феновете и клуба. Все още поддържам връзка с тях, а те ме накараха да се чувствам като у дома си последния път, когато бях там.”

„Челси пък ми даде всичко, което съм искал като играч – трофеи. Пазя страхотни спомени от времето си там, така че ми е трудно да избера. В Челси все още играят някои мои бивши съотборници, с които съм играл там, но в Ливърпул няма никой – само Алберто Морено, с когото съм играл в националния отбор на Испания.”

„Знам колко важно ще бъде за Ливърпул да спечелят титлата във Висшата лига. Надявам се да го направят, а после Челси да стане шампион в следващия сезон”, завърши Ел Ниньо.