Във Франция спрямо неназован футболист от английската Висша лига бяха повдигнати обвинения за изнасилване на ученичка, съобщи „Дейли Телеграф”.

Поради правни причини името на заподозрения в престъпното деяние играч все още не може да бъде разкрито, а въпросното сексуално посегателство датира от 2012 година. На този етап 23-годишният футболист отрича да е правил секс с девойката, която по онова време е била само на 15 години. След представянето на доказателства обаче мъжът е променил версията си и признал, че е имал полов контакт с момичето, но го скрил, за да не разстрои приятелката си.

Играчът е бил на 17 години към момента на случката и в момента заедно с братовчед си – тогава 19-годишен – са пуснати под гаранция и очакват началото на процес. И двамата мъже отричат да са изнасилвали момичето, с което са контактували в Ним през юли 2012 година. То обаче не отстъпва от твърденията си, че двамата я напили и принудили да осъществи полов акт.

За самоличността на мъжете се знае още, че не са французи, а събитията се разиграли по време на ваканция, която карали в Ег-Морт.

Футболистът от Висшата лига е променил своята версия от първоначалното си пълно отрицание. Той заявил, че действително е правил секс в палатка с девойката, но по взаимно съгласие, като не е знаел, че тя е едва на 15 години. Това е минималната възраст, на която са разрешени полови контакти във Франция.

Според информацията на „Телеграф” развоят на събитията няма да окажат незабавен ефект върху кариерата на футболиста.