Бившият футболист на Ливърпул Джейми Реднап подкрепя решението на Джордан Айб да напусне мърсисайдци и го обяви за по-талантлив футболист от Рахийм Стърлинг.

Айб преди дни стана най-скъпото попълнение в историята на Борнемут, който плати 15 милиона паунда за крилото. Никак не малко време феновете на Ливърпул виждаха в лицето на Айб заместник на напуснали по скандален начин Рахийм Стърлинг, който предпочете тлъстите заплати в Манчестър Сити. Очевидно обаче Юрген Клоп прецени, че Айб няма да получава толкова много шансове през новия сезон и реши да го продаде.

„За мен това е страхотна сделка за Борнемут“, коментира Джейми Реднап. „Макар и сумата да е голяма, като погледнете какъв тип играч е Джордан след 2 години той може да удвои цената си. Айб притежава страхотна бързина, умее да дриблира и да стреля.“

„Ще ми се да го виждам да бележи по-често. Въпреки това го считам за фантастично попълнение. Още повече, че сега ще може да работи с Еди Хоу и Джейсън Тиндъл, които умеят да изкарват най-доброто от младоците. Борнемут е страхотно място да се учиш и развиваш. Преди да се усетите, Джордан може да е стигнал до националния отбор на Англия“, предрече Реднап.

20-годишният Айб е младежки национал на родината си, докато Стърлинг – за когото Сити брои 49 милиона паунда през лятото на 2015 година – вече играе при мъжете. „За мен Айб притежавва повече талант от Рахийм Стърлинг. Всичко, което липсва в играта на Рахийм, Джордан го умее. Щеше да е истинска мъка, ако трябваше да се изправя срещу някого с мощта и бързината на Айб“, добави Реднап.