Един от героите на Ливърпул от знаменития финал в Шампионската лига през 2005 година – Йежи Дудек открито сподели за лошите си взаимоотношения с тогавашния наставник Рафаел Бенитес. Бившият полски вратар разкри, че е изпитвал огромно желание да се саморазправи физически с испанския треньор.

Дудек прекара 6 сезона при мърсисайдци в периода 2001-2007 година, като остава в клубния фолклор заради спасяванията при дузпите, донесли последния трофей от Шампионската лига. Дудек обаче беше също толкова известен и с гафовете, които допускаше на вратата, заради които в последните кампании загуби титулярното си място.

Именно по онова време беше привлечен Пепе Рейна, а това, което вбесило Дудек най-много, е, че Бенитес осуетил негов потенциален трансфер в Кьолн. „Бях бесен, напълно полудял. В главата си можех да чуя едно дяволско гласче, което ми нашепваше: „фрасни го в лицето, фрасни го в лицето и той ще те пусне да отидеш в Германия“. Ако трябва да съм докрай честен, наистина обмислях този вариант“, споделя Дудек в своята автобиография.

„После обаче последиците от тази постъпка също ми просветнаха. Дали щеше да ме пусне? Нямаше ли просто да сътворя огромен скандал за медиите? Дали наистина трябваше да си тръгна, ако му цапнех една?“

„Нямам отговор на тези въпроси, но успях да се спра. Да удариш мениджъра на Ливърпул, който спечели трофея от Шампионската лига само преди месеци, нямаше да изглежда добре в моята визитка. Това не променяше факта, че бях ядосан. Чувствам, че той се отнесе несправедливо с мен, но точно така действа Рафа. Всичко се върши толкова студено, почти нечовешки, защото той вижда нещата като бизнес. Рафа трябваше да брани собствените си интереси, но ми беше трудно просто да търпя последствията от това“, допълни полякът.

Дудек напусна Ливърпул, като изигра 184 мача за клуба във всички турнири.