Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че е удивен от факта колко много хора слушат какво имат за казване той и останалите му колеги.

Сезонът за „червените“ започна с невероятна победа 4:3 срещу Арсенал в Лондон, като един от най-търсените събеседници след нея беше именно германският специалист.

„Един футболен мениджър е слушан толкова внимателно, че чак те карат да се замислиш за интелигентността на човешката раса“, коментира Клоп в интервю за немското списание „Щерн“.

„Наскоро срещнах известен мозъчен хирург в Ню Йорк и в неговия мозък, когато си говорим за интелект, определено светват 80 процента повече крушки, отколкото в моя. Но какво се случи – когато се видяхме, той започна да заеква, понеже е луд футболен фен, а ето че един човек от Ливърпул стоеше пред него.“

„Това, което е фантастично в Англия, е, че тук те приемат такъв, какъвто си. Дори и мен, дори с ограничения ми английски. Те често разбират какво искам да кажа.“

„Дали съм искал да бъда мениджър другаде? Не. Аз се запитах: „Къде искам да работя?“, а не: „Какво още искам да спечеля?“, и не можах да се сетя за много места. Дали искам да работя в друг германски клуб? Не. В Англия? Не. В Азия, Русия или ОАЕ? Не, не, не. Тогава се замислих, че вече се намирам в правилния клуб и не бива да се тревожа за колко дълго съм тук. Ако в края на кариерата ми се окаже, че съм водил само три отбора, поне те ще бъдат наистина страхотни клубове“, завърши Клопо.