Нападателят на Ливърпул Дивок Ориги смята, че последният сезон, който изкара в бившия си клуб Лил, сега му е от полза и натрупаният опит му помага в трудните моменти.

Мърсисайдци закупиха белгийския национал веднага след края на Мондиал 2014, но като част от споразумението с „песовете“, го оставиха при тях под наем за един сезон. В него Ориги се представи крайно разочароващо за стандартите, които показа преди това – той вкара само 8 гола в 33 шампионатни мача и в крайна сметка попадна в не много престижната единадесеторка с най-слабите футболисти за кампания 2014/2015.

„Това беше една ужасна година“, каза Ориги. „Ситуацията беше особена, но съм сигурен, че ме направи по-силен, преди да пристигна в Ливърпул.“

„Бях твърдо решен да успея. Не ми беше лесно, но във футбола понякога се издигаш, а друг път – се сриваш. Когато обаче имаш солидна база, не бива да се тревожиш. Щом си уверен в качествата си, просто трябва да се трудиш здраво и ще стигнеш далеч.“

„В края на своята кариера, това ще ми се струва още по-специално. Тогава ще си кажа „виж какво се случи през онази година, а сега погледни как се разви следващата...“ Дори за млади играчи като мен, това е доказателство, че не бива да се предаваш. Когато вярваш в себе си, хората могат да говорят каквото си искат. Докато работиш здраво и умът ти е бистър, всичко е възможно. Надявам се бъдещето да разкрие една хубава история, която да разказвам“, пожела си Ориги.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS