Легендата на Ливърпул Кени Далглиш бе удостоен с титлата „сър“. Признанието за бившия шотландски нападател идва съвсем заслужено заради „неуморната му и вдъхновяваща работа за общността, която въздейства силно и трайно върху цялата област Мърсисайд“, се казва в официалния документ.

Кени Далглиш е мениджър на Ливърпул по време на една най-голямата спортна трагедия на Великобритания, при която на стадион „Хилбзбъро“ в Шефийлд загиват 96 привърженици на „червените“.

Шотландецът присъства на повечето от погребенията, а след това е един от най-активните в борбата за справедливост и разкриване на истинските виновници за трагедията.

„Със сигурност решението дали заслужавам това или не е на хората с по-добро образование и познание от моето, и разбира се, няма как да не им благодаря за него“, коментира Далглиш.

„Всичко, което мога да кажа от моя гледна точка е, че със сигурност не заслужавам тази титла повече от хора като Джок Стейн, Бил Шенкли и Боб Пейсли. Щастлив съм, че съм на правилното място в правилното време и бих искал да посветя това на тях, защото без стандартите, които те поставяха в Селтик и Ливърпул, хора като мен нямаше да могат да се развиват по този начин“, каза още той.