Манчестър Сити и Ливърпул не допуснаха грешки в мачовете си през уикенда и продължиха епичната си битка за титлата във Висшата лига. Шампионите очаквано надделяха над Кристъл Палас като гост с 3:1и си върнаха за изненадващото поражение на „Етихад”. Малко по-късно пък Ливърпул взе един от най-важните си тестове до края на сезона, побеждавайки Челси на своя „Анфийлд”.

Третият във временното класиране Тотнъм също продължи с безкомпромисната си форма на новия си стадион и разби с 4:0 изпадналия вече Хъдърсфийлд Таун, а борещия се за място в Топ 4 Манчестър Юнайтед победи трудно Уест Хем с 2:1 на своя „Олд Трафорд”.

Днес Арсенал гостува на Уотфорд, а при успех „артилеристите” ще се завърнат на четвъртата позиция, измествайки Челси от нея.

Фулъм изненада Евертън, побеждавайки с 2:0 на „Крейвън Котидж”, а Борнемут разкости като гост Брайтън, завързвайки борбата за оцеляване още повече.

Ливърпул продължава да бъде лидер в таблицата с актив от 85 точки, две повече от Сити, който обаче е и с мач по-малко. Тотнъм държи третата позиция с 67 пункта, един повече от четвъртия Челси. „Сините” обаче могат да бъдат изместени от съгражданите си от Арсенал, ако днес победят при визитата си на Уотфорд.

В дъното Хъдърсфийлд и Фулъм, които вече изпаднаха, остават на последните две места. Засега третият тим, поемащ към Чемпиъншип е отбора на Кардиф Сити, който загуби от пряк конкурент – Бърнли с 0:2. Над чертата остават Брайтън, Саутхемптън и Нюкасъл, който в петък спечели много важни три точки като гост на Лестър.

ЛИВЪРПУЛ – ЧЕЛСИ 2:0

Определено гвоздеят на кръга се игра на „Анфийлд”, където Ливърпул посреща Челси. Грешка на „червените” в този мач, почти сигурно щеше да означава нова титла за Манчестър Сити в Англия. Тимът на Юрген Клоп обаче показа, че ще се бори до последно за трофея, който убягва на отбора вече 30 години.  Садио Мане и Мохамед Салах отказаха лондончани с два бързи гола в началото на второто полувреме, за да грабнат „червените” поредните си три точки. С тях Ливърпул отново излезе начело в класирането, с две точки преднина пред Сити.

Този път Челси не успя, Ливърпул не спира да тормози Сити

Салах обясни странната си радост след гола срещу Челси

Салах и Агуеро на върха при стрелците във Висшата лига

Клоп: Няма много по-хубави голове от този на Салах

30 години от трагедията на "Хилзбъро"

Истинско дежавю - Робъртсън се подхлъзна като Джерард

 

КРИСТЪЛ ПАЛАС – МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:3

В Лондон домакините от Кристъл Палас не успяха да се противопоставят на Сити и този път пропуснаха да поднесат голямата изненада, за разлика от първия път, когато тези два тима се изправиха един срещу друг през сезона. Тогава на „Етихад”, „орлите” наказаха тима на Пеп Гуардиола и си тръгнаха с пълния комплект точки, но в неделя случаят не бе такъв. „Гражданите” взеха лесен успех с 3:1, а головете отбелязаха Рахийм Стърлинг, който се разписа на два пъти и Габриел Жезус. За домакините точен бе Лука Миливоевич.

Манчестър Сити отново прегърна върха, горещият картоф е в ръцете на Ливърпул

Пеп Гуардиола: Очаквам Ливърпул да бие всичко до края

Гол от засада оформи крайния резултат на Палас - Сити

 

ТОТНЪМ – ХЪДЪРСФИЙЛД 3:0

Тотнъм постигна важна победа в битката си за място в Шампионската лига следващия сезон. "Шпорите" надделяха с 4:0 в домакинството си на последния в класирането Хъдърсфийлд и продължават с пълни сили битката за Топ 4. Тази битка беше решена с два бързи гола в средата на първото полувреме. Виктор Уанияма и Лукас Моура нанизаха попаденията преди почивката, а в заключителните моменти на двубоя бразилецът се разписа още два пъти, за да оформи и хеттрика си, и крайния резултат.

Тотнъм набързо сгъна последния

Лукас Моура с първи хеттрик на "Тотнъм Стейдиъм"

Моура поигра футбол със своя син 

Почетино: Топ 4 може да се реши само от гловата разлика

 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – УЕСТ ХЕМ 2:1

Манчестър Юнайтед постигна трудна победа над Уест Хем в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи” се наложиха с 2:1, като и двете им попадения дойдоха от дузпи, реализирани от Пол Погба. Попадението за „чуковете” бе дело на Фелипе Андерсон, който вкара и през първото полувреме, но голът му бе неправилно отменен заради засада.С успеха си тимът на Оле Гунар Солскяер запази шансовете си за третото място в крайното класиране. Мачът на „Олд Трафорд” бе с изключителна важност за „червените дяволи”, които допуснаха цели четири поражения в последните си пет мача във всички състезания.

Юнайтед подчини Уест Хем с две дузпи

Солскяер: Ако влезем в Топ 4, този мач няма да се помни

Погба: Юнайтед може да обърне и Барселона

Манчестър Юнайтед с клубен рекорд

Чиччарито с послание към феновете на Юнайтед

 

ЛЕСТЪР - НЮКАСЪЛ 0:1

Отборът на Нюкасъл успя да изплува от серията си негативни резултати във Висшата лига по впечатляващ начин. В първия мач от 34-ия кръг „свраките” на Рафаел Бенитес спряха поредицата на Лестър Сити от 4 последователни успеха, печелейки гостуването на „Кинг Пауър Стейдиъм” с 1:0.

Нюкасъл обърна наопаки баснята за лисицата и сиренцето

БРАЙТЪН – БОРНЕМУТ 0:5

Отборът на Борнемут записа голям успех при гостуването си на Брайтън, след като го победи с 5:0. Дан Гослинг даде тон за голеадата на „черешките” с първия гол в 33-ата минута, а Райън Фрейзър удвои в началото на второто полувреме. Антони Нокер си изкара директен червен картон в 68-ата, за да дойдат нови три гола за гостите. Първо Дейвид Бруукс покачи в 74-ата, а Калъм Уилсън направи 4:0 осем минути преди края. Жуниор Станислас оформи крайния резултат на „Еймекс Стейдиъм” в добавеното време. Така Брайтън остана 17-и и ще се бори здраво за оцеляването си, имайки 33 точки в актива, пет повече от 18-ия Кардиф Сити. Борнемут се изкачи до 12-ото място и има 41 пункта.

 

БЪРНЛИ – КАРДИФ 2:0

В пряк спор за оставане в лигата Бърнли взе изключително ценен успех при домакинството си на Кардиф Сити. Крис Ууд отбеляза първия гол в 31-ата минута, за да дойде и неговият втори гол в 92-ата. Така Бърнли се добра до 14-ото място с 39 точки, докато Кардиф остава 18-и 28 точки пет мача преди края.

 

ФУЛЪМ – ЕВЕРТЪН 2:0

Записалият три поредни победи тим на Евертън пък изненадващо загуби от вече изпадналия Фулъм. При гостуването си в Лондон „карамелите” бяха респектирани с 0:2, а Том Киърни (46’) и Райън Бабел (69’) зарадваха пирово феновете на „котиджърс”. Фулъм остава 19-и с 20 точки, докато Евертън пропусна да се изкачи до седмото място и остана 9-и с 46 точки.

 

САУТХЕМПТЪН – УУЛВЪРХЕМПТЪН 3:1

Саутхемптън пък записа изключителен успех в борбата за оцеляване, след като надделя с 3:1 у дома над съкрушения Уулвърхемптън. „Вълците” изиграха много слаб мач, дни след отпадането след обрат за ФА Къп. Нейтън Редмън бе точен на два пъти през първото полувреме (2’ и 30’), а между двата гола Вили Боли изравни в 28-ата. Третото попадение на „Сейнт Мерис” дойде в 71-ата минута и бе дело на Шейн Лонг. Така Саутхемптън се издигна до 16-ото място и има 36 точки, докато Уулвс остана осми с 47 точки.