Отборът на Ливърпул направи 0:0 срещу четвъртодивизионния Бъри в контрола. Това бе третата проверка за „червените“ от началото на подготовката на „мърсисайдци“ това лято.

В първите си два мача срещу Честър и Транмиър, тимът на Юрген Клоп вкара десет гола и допусна две попадения. Днес обаче, двубоят срещу отбора на Лига II, завърши без голове.

В редиците на „чрвените“ първи минути по време на подготовката записаха Върджил ван Дайк и Жоел Матип, които се присъединиха към заниманията на по-късен етап.

Двубоя пропуснаха вратарят Дани Уорд и Хари Уилсън, който преди няколко дни подписа нов договор с клуба, но в следващите дни ще бъде отдаден под наем в друг отбор. Клоп реши да не рискува здравето на футболиста непосредствено преди трансфера.

През първото полувреме на стадион „Гиг Лейн“ Клоп заложи на Лорис Кариус, Клайн, Ван Дайк, Матип, Морено, Милнър, Фабиньо, Джоунс, Оджо, Ориги и Стъридж.

На почивката целият състав на Ливърпул, с изключение на вратаря Кариус, бе заменен. В игра се появиха Джо Гомес, Филипс, Клаван, Робъртсън, Чиривея, Уудбърн, Кейта, Камачо, Лалана и Соланке.

Следващата проверка на Ливърпул е на 19-ти юли срещу Блекбърн Роувърс, преди отборът да замине на турне в САЩ.