Ръководството на Ливърпул е започнало преговори с мениджъра Юрген Клоп под чието ръководство тимът започна да възвръща блясъка си. Германецът е обвързан с мърсисайдци до 30 юни 2022 г., но те искат да го задържат и отвъд този срок.

За тази развръзка разкри агентът на специалиста Марк Козицке. Според него, няма абсолютно никакъв шанс друг клуб да отмъкне Клоп от Ливърпул, а единствената конкуренция за него би била националният отбор на Германия. 

"В миналото Юрген беше обявил, че ако един ден Йоги Льов не иска повече да води националния отбор, той е готов да поеме Маншафта. Така че представителният тим на Германия винаги е опция за него. Но не и преди да изтече договорът му с Ливърпул."

"Знаете, че той е обвързан с клуба до 2022 г., но сега текат преговори за удължаването на контракта му. Той се чувства на правилното място в правилното време и усети за пореден път колко голям клуб е Ливърпул след празненствата около спечелването на Шампионската лига", заяви Козицке. 

"В момента никой клуб не може да си позволи Юрген. Няма как да се измери някаква трансферна сума за него. Той успя да увеличи стойността на клуба от 900 млн. евро на 2.8 млрд., така че може би такава сума би била необходима за някого да го откупи", добави Козицке.