Английският гранд Ливърпул е получил разрешение да започне да гради своята нова база, която ще се намира в мърсисайдското предградие Къркби. Комплексът ще коства на „червените” 50 милиона паунда. Тренировъчният център трябва да бъде завършен през 2019 година.

Проектът ще спомогне на първия тим на отбора, както и на формациите от академията да споделят един и същ комплекс, който ще предлага всички удобства на футболистите.

Академията ще се разпростира на 9,200 квадратни метра. Базата в Къркби ще се състои от два фитнеса, голяма спортна зала, пет басейна, комплекс за хидротерапия и специални места за възстановяване, а 17 терена ще помагат на специалистите да имплементират методите си върху своите играчи.

Ливърпул тренира на Мелууд, който ще се превърне в жилищен комплекс, след като „червените” се преместят на новия си тренировъчен център.

„Днес постигнахме невероятен успех в клубната история. Искаме да благодарим на общината в Ноусли и на общинския съветник, който ни помогна много в планирането на етапите по проекта. Това е голяма стъпка напред за клуба и ние сме горди да инвестираме в окръга Ноусли. Искаме да създадем добри условия за всички наши футболисти, а Къркби е идеалната локация за нашия нов дом”, сподели главният оперативен директор на Ливърпул Анди Хюз.