Ливърпул посреща Манчестър Юнайтед по-късно днес. В 14.30 часа българско време, емблематичният стадион „Анфийлд“ ще се превърне във врящ котел за „червените дяволи“ на Жозе Моуриньо. Но дали те ще се почувстват като в свои води в мърсисайдският ад?

Време е за английската класика

Една от вечните английски класики противопоставя и двама от най-интересните и екстравагантни мениджъри във Висшата лига в момента. Юрген Клоп и Жозе Моуриньо несъмнено ще бъдат главно действащи лица и ще приковат вниманието върху себе си в дадени епизоди от срещата.

Моуриньо: Красиво е да играеш на "Анфийлд"

Двамата са се срещали край тъчлинията само седем пъти и балансът на португалеца определено не положителен. Клоп може да се похвали с три успеха, ремитата са също три, а Специалния има само една победа и тя е с горчив привкус. Питате се защо?

През 2013 година, когато Моу бе начело на Реал Мадрид, „белите“ се наложиха с 2:0 в полуфинала на Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд (предишният тим на Клоп). Победата обаче се оказва пирова, след като в първия мач „жълто-черните“ на свой терен подчиняват Кралския клуб с 4:1.

На ниво английска Висша лига Клоп и Моу са се срещали три пъти. Немецът побеждава с 3:1 Челси през октомври 2015 година, когато начело е португалския му колега. А през изминалата кампания дербито между мърсисайдци и манчестърци не излъчи победител – 0:0 и 1:1.

Ето и всички мачове помежду им:

Борусия Дортмунд – Реал Мадрид 2:1 (Шампионска лига, Група D, октомври 2012 година)

Реал Мадрид – Борусия Дортмунд 2:2 ( Шампионска лига, Група D, октомври 2012 година)

Борусия Дортмунд – Реал Мадрид 4:1 (Шампионска лига, полуфинал, първи мач, Април 2013 година)

Реал Мадрид – Борусия Дортмунд 2:0 (Шампионска лига, полуфинал, реванш, Април 2013 година)

Челси – Ливърпул 1:3 (Висша лига, октомври 2015 година)

Ливърпул – Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига, октомври 2016 година)

Манчестър Юнайтед – Ливърпул 1:1 (Висша лига, януари 2017 година)

Срещата между Ливърпул и Манчестър Юнайтед може да гледате по DIEMA SPORT 2 и по GONG PLAY.