Футболистите на Ливърпул ще получат две седмици почивка след края на първенството на Англия през вече миналия сезон. Както е известно, „червените” завоюваха предварително своята 19-а титла и записаха клубен рекорд, завършвайки с 99 точки, след като победиха Нюкасъл Юнайтед с 3:1 при визитата си на „Сейнт Джеймсис Парк” в последния кръг.

Победата направи така, че Ливърпул остана само на точка зад големия рекорд на Манчестър Сити, който е от 100 точки, а мениджърът Юрген Клоп потвърди лично за ваканцията на играчите си.

„Сега ще бъдем две седмици в почивка. Не искам момчетата да правят нищо с топка. По време на изолацията момчетата не си почиваха, а бяха изтормозени от психическа гледна точка. Те трябваше да запазят физическото си ниво за предстоящото завръщане. Първоначално смятах, че на 4-и април щяхме да се завърне, но това не стана, така че продължиха да тренират усърдно в домовете си”, каза Клоп.

„Сега излизаме в почивка, след което ще се готвим за старта на новия сезон за времето, с което разполагаме. Много отбори още играят в Шампионска лига и Лига Европа, което е тежко. Ние сега ще почиваме на 100%. Аз също ще го направя”, призна Юрген Норберт Клоп.