Недоволството на мениджъра на Куинс Парк Рейнджърс Иън Холоуей за поведението на фенове на двубоя с Брентфорд напомни някои подобни случки.

Холоуей разкритикува част от привържениците на тима, които си тръгнаха след като Брентфорд поведе с 2:0, а после КПР изравни с попадения в 93-ата и 94-ата минута.

Треньорът заяви: „Половината ни фенове си отидоха вкъщи, затова искам да им кажа: Трябваше да останете. Момчетата се нуждаеха от вас. Трябваше да останете. Защо не останахте? Всеки, който го направи, добре. Вие заслужихте победата. Не си ходете рано вкъщи. Ако не искате да пропускате голове, останете на стадиона.

Подобни случаи обаче не липсват във футболната история и то с адрес Англия:

Представете си да сте от тези фенове на Манчестър Сити, които си тръгнаха преди края по време на финалния кръг във Висшата лига през 2012-а година.

Манчестър Сити губеше с 1:2 от Куинс Парк Рейнджърс преди Един Джеко и Серхио Агуеро да вкарат съответно в 92-ата и 94-ата минути и да донесат победата на „гражданите”.

Отборът на Манчестър Сити спечели титлата, а фен, който тръгнал към дома си по-рано после сподели:

„Почти на половината път до вкъщи и слушах мача по радиото. Докато стигнем до автобусната спирка, вече бяхме изравнили и се втурнахме да тичаме обратно.”

Друга подобна ситуация се развива на почивката на знаменития двубой на Ливърпул срещу Милан в Шампионската лига. През 2005-а година „Мърсисайдци” губят с 0:3 на почивката, а някои разочаровани фенове на Ливърпул напускат преждевременно стадииона.

Тези, които остават обаче преживяват нещо изключително. Ливърпул вкармва три гола за 6 минути и после печели петия си европейски трофей след изпълнение на дузпи.

Запалянко на Ливърпул, който мислел да си тръгне по-рано разказва: „Опитах се за изляза, но един от турските стюарди ме бутна обратно и със сигурност му дължа много.”