Легендата на Ливърпул Роби Фаулър призна, че се интересува от мениджърския пост в Бристъл Роувърс. В момента „пиратите“ нямат постоянен наставник след уволнението на Даръл Кларк по-рано този месец.

Фаулър прекрати кариерата си през 2012 година, а оттогава завърши всички необходими курсове за треньорски лиценз. Въпреки това обаче, бившият футболист призна, че досега е кандидатствал няколко пъти, но никой не е проявил интерес към услугите му.

Опитът на Фаулър в треньорството е твърде малък. За кратко той бе играещ мениджър на тайландския Муангтонг Юнайтед.

„През годините пращах няколко cv-та и все още очаквам обаждане! Дали бих бил заинтересован, ако Бристъл Роувър се обърне към мен? Разбира се, че бих! Бях в Тайланд и определено мога да кажа, че е страхотно да си мениджър. Хората в тази страна мислят, че нямам опит, но аз съм го правил и преди“, призна Роби Фаулър в телевизионно интервю.

„Върнах се в Англия и завърших всички курсове и съм напълно квалифициран. Никой не ми звънна през годините. Мисля, че това се дължи на факта, че нямам опит“, каза още той.

Фаулър дори сподели, че знае и кой ще бъде негово асистент, ако получи предложение за работа. Това ще бъде бившият футболист на Евертън и Манчестър Сити Тони Грант, който преди време бе и треньор в тима на Блекбърн Роувърс.