Свободното падане на Ливърпул през 2017 година продължава с пълна сила. „Червените“ на Юрген Клоп разочароваха за пореден път феновете си, като този път допуснаха изненадващо поражение от борещия се за оцеляване във Висшата лига тим на Хъл Сити.

Двубоят на „КейСи Стейдиъм“ приключи с успех за домакините с 2:0, а попаденията за „тигрите“ бяха дело на Алфред Н'Диае и Омар Байе Ниасе.

От началото на годината „мърсисайдци“ имат едва една победата от десет мача, като успехът за Ливърпул бе срещу скромния тим на Плимут Аргайл в турнира за ФА Къп.

Юрген Клоп заложи на оптималния си състав, като единствено в защита специалистът не можеше да разчита на Деян Ловрен, който получи травма преди двубоя. На негово място се появи Лукас Лейва, който обаче не оправда очакванията.

През първото полувреме двата тима предложиха доста постна продукция, като гостите от Мърсисайд дори не успяха да отправят точен удар в очертанията на вратата.

Резултатът в мача бе открит от дебютанта за Хъл Алфред Н'Дайе минута преди последния съдийски сигнал за първата част. „Червените“ показаха своя стара слабост в отбрана при статични положения. След центриране от корнер Симон Миньоле действа изключително колебливо, като не успя да се намеси при една наглед елементарна топка и вместо да избие коженото кълбо го прати в краката на Н'Дайе. Футболистът на Хъл нямаше никакви проблеми да се разпише от близко разстояние.

През второто полувреме гостите увеличиха оборотите, но въпреки няколкото добри положения пред противниковата врата, не успяха да обърнат резултата или пък да стигнат до равенството.

Шест минути преди края на редовното време домакините нанесоха своя решителен удар след прекрасна контраатака. Домакините отнеха топката пред собственото си наказателно поле и с един 30-метров пас парираха отбраната на Ливърпул.

Андреа Ранкония изведе по отличен начин Омар Ниасе, който останал сам срещу Миньоле пусна топката между краката му и форми крайното 2:0.

Това бе едва петата победа за Хъл през сезона, но въпреки успеха „тигрите“ остават в зоната на изпадащите.