Отборът на Ливърпул снощи изигра първата си лятна контрола по време на подготовката за сезон 2019/2020. „Червените” по традиция гостуваха на един от местните тимове по поречието на река Мърси – Транмиър Роувърс, който падна разгромен с 0:6.

На „Прентън Парк” не се случи нищо кой знае колко изненадващо предвид факта, че европейският клубен шампион гостува на тим, който си спечели промоция в Лига 1 чрез плейофите в четвъртото ниво на английския футбол. Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заложи на два коренно различни състава през всяко от полувремената, като и преди, и след почивката „супер белите” инкасираха по три попадения.

Резултатът беше открит от Натаниъл Клайн в 6-ата минута, а към края на първата част младият талант Риан Брюстър (38’ и 45’) отбеляза две попадения. Втората част започна с гол на Къртис Джоунс (53’), а след него се разписаха още Дивок Ориги (60’) и Боби Дънкан (67’).

Далеч по-интересни сцени имаше в миговете непосредствено след края на срещата. С последния сигнал на рефера Майк Дийн няколко десетки фенове на Транмиър нахлуха на терена и започнаха да преследват играчите на Ливърпул за автографи и снимки. На най-сериозно внимание се радваше именно Ориги, който имаше ключови изяви в Шампионската лига и наскоро подписа нов договор с клуба. Дикторът на „Прентън Парк” на няколко пъти посъветва тълпата, че действията им „не са умни” и уместни, ала това не беше достатъчно за да пресече всеобщата еуфория.