Шампионът Ливърпул приключи сезон 2019/2020 с успех далеч от дома, след като пречупи Нюкасъл с 3:1 в мач от последния кръг на шампионата във Висшата лига. Ван Дайк, Ориги и Мане бяха точни за победителите, за домакините точен беше Дуайт Гейл още в първата минута на мача.

Нюкасъл откри резултата малко изненадващо още в 1-ата минута на двубоя, когато Шелви изпълни бързо пряк свободен удар и намери Гейл, който надбяга бранителите на Ливърпул и се разписа. 

Опасен удар на Минамото в 29-ата минута беше спасен с вещина от Дубравка, а топката се отклони от гредата след намесата на вратаря. Домакините отвърнаха с опасен удар на Фернандес, но Алисон спаси.

В 38-ата минута Ливърпул изравни резултат. Окслейд-Чембърлейн центрира отлично отдясно, а Ван Дайк с глава прати топката в мрежата с елегантен удар. Четири минути по-късно Окслейд-Чембърлейн стреля към вратата на Дубравка, но топката не намери целта.

В 59-ата минута Ливърпул направи обрата пълен, след като Робъртсън намери отлично Ориги, който си намери място за стрелба и матира Дубравка с много точен и добре премерен удар.

Мохамед Салах нацели гредата в 66-ата минута на двубоя. Отново той опита да се разпише, но не сполучи в 72-ата минута на срещата. Все пак Ливърпул съумя да реализира и трети гол, като в 89-ата минута Мане беше точен, за да оформи и крайния резултат 3:1 за шампионите.

Така Ливърпул зае първото място с актив от 99 точки, а Нюкасъл приключи на 13-ото място с 44 точки.