Да си на 23 и да пазиш във Висшата лига на Англия не е никак лека задача.

Това усети Лорис Кариус в двубоя на своя Ливърпул срещу Борнемут.

Младият страж допусна твърде леки попадения, а тимът му - обрат и загуба с 3:4.

В края на двубоя при четвъртия гол на Борнемут той действа особено безумно, и отнесе купища критики.

Минути преди края, при 3:3, след изстрел от разстояние към вратата, Кариус не успя да улови топката, въпреки че тя летеше право към него.

Никой не спомена обаче, че две минути по-рано, Лорис направи фантастично спасяване.

"Грешката бе моя, няма никакво съмнение. Исках да уловя топката и не успях," призна няколко дни по-късно младокът. 

"Смятам, че по телевизията изглежда доста по-лесно, отколкото е. Топката имаше странна траектория и мина покрай Натаниъл Клайн, затова нямах време за реакция. Не беше лесно, но трябваше да я уловя. Нямам нужда да ми се обяснява колко съм бил зле, аз го знам. Съжалявам, защото това ни коства точка," призна Лорис.

Особени критики отнесе Кариус от тв анализаторите Джейми Карагър и Гари Невил.

"Предполагам, че като бивш футболист на Ливърпул, Карагър е бил ядосан след мача, вероятно се е изказал като фен. Не знам за анализаторите, те казват едно след мач, но може би ако сега ги попитаме пак, ще мислят друго?! Не ме интересува какво говори Гари Невил. Той бе треньор за кратко, сега пак е анализатор. Но винаги е много критичен. Мисля, че се отнася така с всички. Дано и когато играя добре, коментира подобаващо. Ще видим," коментира темата Кариус.

"Мисля, че хората от време на време ни третират като роботи, защото ни се плаща добре. Смятат, че нямаме емоции, чувства. Но не е така. Ние също сме хора, имаме добри и лоши дни. Фактът, че ни се плаща добре, не го променя."

Лорис бе уговорил интервюто си с Daily Mail още преди мача с Борнемут, и не го отказа след провала. Той разказа детайли за това как още на 16 години е подписал с Манчестър Сити, но е бил причислен към семейство, което се е отнасяло зле с него в началото, след това всичко се е променило, преместен е в ново семейство, с което той още поддържа контакт. Кариус не е играл за мъжкия отбор на Сити, и след 2 години с техните младежи, се връща в Германия и Майнц. Той обаче има много тренировки с първия отбор, и споделя, че е научил много от Роберто Манчини, Венсан Компани и други.

Най-голямо впечатление естествено му прави Джо Харт, който му дава съвети не само на терена, но и извън него. "Беше хубав период за мен, не съжалявам за нищо," казва още той по темата.

Една от многото татуировки на Лорис е дата - 1 декември 2012 - датата на професионалния му дебют за Майнц. Той влиза като смяна, след червен картон на титулярния страж. Повече не играе този сезон. "Четири месеца тренирах с резервите. Беше ми трудно. Когато си млад, не разбираш, нямаш търпение."

Друга татуировка е името на дядо му Карл.

Бащата на Лорис Харолд пък се опитва да го насочи към своята страст - мотокрос. Майка му Кристин обаче е категорично против, след като съпругът й чупи две капачки на коляното на състезания. Затова дядо му го запалва по футбола, но не успява да доживее да го види да играе професионално.

След провала в Борнемут, Кариус не е имал разговор с Клоп, но няма притеснения. "Нямам нужда от успокоения. Силен съм психически. Знам. Единственото, което има значение, е подкрепата, която получавам, да знам, че всички са зад мен, достатъчно ми е," завърши Лукас Кариус. Той вече се готви за срещата с Анди Керъл и Уест Хем, а в Ливърпул са наясно, че вярата на Юрген Клоп в него е безусловна.

"Познавам историята на Ливърпул, надявам се някой ден да съм част от нея. Това е моето ново начало. Нашата позиция, на вратарите, е тежка, при нас няма шанс за поправка, няма втори възможности. Не се оплаквам. Аз съм си избрал да съм вратар. Това е моят избор и така стоят нещата," приключва Лорис.