Всезнаен факт е, че дуелът между Ливърпул и Манчестър Юнайтед е смятан за най-голямото съперничество на земята. Е, тази драма между двата клуба често пъти се е пренасяла и извън терена, а ние ще ви запознаем с играчите, които и двата отбора са искали да имат, но в крайна сметка само един от тях има сполука.

Актуалните имена са налице, но има и емблематични футболисти от близкото минало, за които сагата е била много голяма.

Роберто Фирмино

Първо Манчестър Юнайтед предяви интереса си към актуалния №9 в Ливърпул. През 2015-а мърсисайдци привлякоха бразилския стрелец, но преди това големия враг планираше да договори сделката. Тогава шефовете на Ман Юнайтед планираха да предложат трансферна сума на Хофенхайм за Боби Фирмино, но шефовете на Ливърпул летяха до Чили, за да договорят футболиста за 29 милиона паунда, докато се играеше Копа Америка.

Роберто Фирмино

източник: Gulliver/GettyImages

Мемфис Депай

Приоритетен трансфер за Ливърпул преди Фирмино бе този на Мемфис Депай. Цялото лято на 2015-а година медиите писаха как звездата тогава на ПСВ Айндховен е цел №1, но в последния момент „червените дяволи” се снабдиха с услугите на холандското острие. „В края всичко опира до усещането, а не толкова до парите”, каза тогава нидерландецът.

Мемфис Депай

източник: Gulliver/Getty Images

Фабиньо Тавареш

Дълго време дефанзивният халф бе следен от Манчестър Юнайтед. Лично Жозе Моуриньо настояваше бразилецът от Монако да бъде закупен, но в крайна сметка два дни след краха за Ливърпул на финала от ШЛ в Киев Фабиньо бе вече част от тима на Юрген Клоп. „Не мога да отрека, че имаше някакви разговори с Монако за мен и мои трансфер, но никога не е идвала официална оферта от Ман Юнайтед”, призна Фаб.

Фабиньо

източник: БГНЕС

Садио Мане

Една от перлите в офанзивното трио на сегашния Ливърпул – Садио Мане, е бил на крачка до това да подсили вечния съперник на „червените”. „Наистина бях много близо, дори се срещнах с тях. Това беше, докато Луис ван Гаал бе начело на техния отбор. Те отправиха оферта, ала в същата седмица Юрген Клоп ми се обади и това бе точният разговор”, каза Мане през миналата година.

Садио Мане

източник: БГНЕС

Кристиано Роналдо

Репутацията на Кристиано Роналдо в началото на кариерата му бе много голяма, като редица клубове искаха да имат през 2003-а младия тогава португалец. Асистентът в Ливърпул – Фил Томпсън, прати скаути за него, като е имало опасения след договорката за трансфер със Спортинг Лисабон, тъй като тя е била много висока за млад футболист. Офертата на Ливърпул е била от четири милиона паунда, но Юнайтед атакува CR7 с 12 милиона британски лири. След това всички знаем какво стана…

„Не можех да вярвам на моите очи. Той беше голям талант и трябваше по-добре да предположим как ще се развие кариерата му”, каза Томпсън през 2019.

Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/Getty Images

Върджил ван Дайк

Понякога наистина е по-добре, отколкото късно. Според The Times, снажният нидерландец е преминавал медицински прегледи в Ливърпул през декември 2017-а, когато е получил позвъняване от Манчестър Юнайтед. Все пак №4 в Ливърпул е избрал да продължи кариерата си на „Анфийлд”, пренебрегвайки тима от „Олд Трафорд”.

Върджил ван Дайк

източник: Gulliver/GettyImages

Габриел Хайнце

Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес е имал блян да закупи аржентинеца през лятото на 2007-а година. Хайнце, тогава играч на Ман Юнайтед, е имал клауза от 6,8 млн. паунда в договора си, ала сър Алекс Фъргюсън се е възпротивил яростно на идеята негов играч да подсили големия съперник. Шотландецът е убедил Хайнце да остане…, за да го продаде в Реал Мадрид за 6,8 милиона паунда.

Габриел Хайнце

източник: Gulliver/GettyImages

Теди Шерингам

Наставникът на Ливърпул Рой Евънс е поискал опитния нападател, за да усили атакуващата си линия през 1997-а година. Причината е напускането на Стан Колимор, но играчът на Тотнъм се сторил стар за шефовете на „Анфийлд” (31). Тогава Юнайтед атакува за подписа му и той печели за четири години пет трофея с клуба.

Теди Шерингам

източник: Gulliver/GettyImages

Такуми Минамино

Тук е нямало кой знае каква битка. Манчестър Юнайтед е отключил клаузата от 7,25 млн. паунда за японеца през първата седмица на януари, но Минамино е предпочел да не води бързи преговори с клуба. Малко по-късно следва позвъняване от Юрген Клоп, за да може сега Минамино да носи фланелката на Ливърпул.

Такуми Минамино

източник: Gulliver/GettyImages