Легендата на Ливърпул Джейми Карагър се пошегува с вратаря на отбора Адриан, че може да му подари къщата си без пари, след като испанецът се превърна в герой за отбора си срещу Челси за Суперкупата на Европа.

32-годишният Адриан, който направи трансфер на „Анфийлд” преди само девет дена със свободен трансфер от Уест Хем, спаси петата дузпа на „сините”, изпълнена от Тами Ейбрахам. По този начин то осигури четвъртата в историята Суперкупа за Ливърпул.

Именно скорошното му пристигане край Мърсисайд е спохождано с факта, че играчът търси имот в града. Ето, че радостта при всички от Ливърпул е обгърнала сериозно и Карагър, който е готов да приеме в своята къща Адриан, и то абсолютно безплатно.

Европейският шампион си подсигури втори континентален трофей при Юрген Клоп, след като мачът с Челси бе решен след дузпи. В редовното време резултатът бе 1:1, а след изиграването на двете продължения – 2:2. Въпреки че се присъедини толкова скоро към Ливърпул, то Адриан набързо трябваше да стартира за клуба, след като първият избор на Клоп – Алисон Бекер, получи контузия в откриващия за тима мач Висшата лига – срещу Норич Сити.

Испанецът бе избран за мача, след като направи няколко добри спасявания в хода на дуела, но също така и даде дузпа за Челси, която в крайна сметка остана силно дискутирана. Жоржиньо бе точен в продълженията, за да направи резултата именно 2:2.

Дебютът като титуляр за Адриан бе оценен от всички в отбора, след като при последния съдийски сигнал всички се хвърлиха върху него. Отделно той спечели първия си трофей в кариерата си.