Футболистът на Ливърпул Адам Лалана най-вероятно няма да играе повече за „червените“, въпреки че удължи договора си до края на сезона, това обяви мениджърът на тима Юрген Клоп. Причина за това е, че евентуална контузия може да провали бъдещ трансфер на халфа в друг отбор.

Лалана, който страдаше от доста травми в последните два сезона, не е играл от началото на пандемията и Клоп не смята да рискува със здравето му.

„Ясно е на всички, че Адам ще напусне клуба през лятото. Той все още е тук и тренира на 100 процента, но докато не ни е абсолютно нужен на терена, няма да играе. Водихме много дискусии за играчите ни с изтичащи договори, но не и относно него. Просто още от началото ние искахме той да остане до края на сезона, а неговото желание беше същото. Но трябва да подчертая отново, че няма да рискувам здравето и бъдещето му. Тук той вече е легенда, а от следващия сезон може да бъде сред лидерите на друг отбор“, сподели германецът.

„Адам има много силни мачове за нас през годините, но аз лично винаги ще помня най-вече начина, по който се включва в тренировките. Това е скрито за вас, но за мен той бе наистина страхотен с поведението си на базата в Мелууд. Това ще си проличи от бъдещи интервюта на младите ни играчи. Когато ги попитат кой им е повлиял най-много в първите им две години, те със сигурност ще споменават Адам Лалана на първо място", каза още Клоп.