Агентът на Юрген Клоп потвърди, че неговият агент има договор като мениджър на Ливърпул до 2022 година, но в същото време заяви, че прословутото английско време може да окаже влияние върху по-нататъшните планове на германския тактик.

Марк Косицке говори пред немското издание Spox и определено даде поводи за размисъл на „червените” фенове. „Договорът на Юрген е валиден до 2022 година и е публична тайна, че клубът има желание да преподпише с него. Ние обаче все още имаме време за тази работа”, заяви агентът на Клоп.

„Човек трябва да почака и да види как ще се развие всичко, дали климатът ще се промени и също така да осигури по-добро време на Англия или пък ще е само в Германия.”

„Спомням си, че през ноември или декември Ливърпул първо поиска предварително удължение на контракта. Аз казах: „Нека почакаме.” Ула и Юрген се будят сутрин и все още е тъмно. Когато се видят отново вечерта, пак е тъмно или пък сиво и с ръмеж.”

„По време на зимната пауза в Германия, когато времето е наистина лошо, клубовете излизат във ваканция за 2 седмици, след което се връщат и директно летят за тренировъчен лагер на слънце в течение на няколко дни. По същото време треньорът в Англия понякога трябва да се подготвя за 13 мача. Те вече са изтощени и никак не е лесно”, допълни Косицке.

През настоящата кампания Висшата лига ще има 2-седмична зимна пауза през февруари.