Серхио Агуеро потвърди, че големият съперник на Манчестър Сити винаги ще остане Манчестър Юнайтед, въпреки яростното съперничество с Ливърпул в последно време. Защитаващият титлата си Сити ще пътува тази неделя до „Анфийлд”, където мач ще играят именно двата отбора, претендиращи за шампион на Англия. „Гражданите” са на шест точки разстояние от европейския клубен шампион след изиграването на 11 кръга.


Срещата между двата тима е идната неделя, 10-и ноември, от 18,30 часа и ще може да я гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.


И макар че съперничеството между двата тима в последните години придобива гигантски размери, Агуеро смята, че Манчестър Юнайтед винаги ще остане големия съперник на Сити, въпреки показаното в таблицата.

„Ливърпул винаги е бил много тежък опонент за нас, особено откакто аз играя за Сити. Но когато пристигнах разбрах, че винаги борбата е с Юнайтед. Сити и Ливърпул е „Класико” за телевизията, но за играчите „класикото” е срещу Юнайтед. Много странни неща се случват в града, когато Сити се съревновава с Юнайтед. След този мач е този с Челси. В последните сезони Ливърпул стана много тежък опонент и се борят с нас за титлата. Те са единственият отбор, който може да ни победи”, призна Агуеро.

Нападателят на отбора има девет гола през сезона, като умело задържа титулярната си позиция за сметка на Габриел Жезус.

„Ливърпул иска да вземе титлата през всеки сезон. През миналия дадоха всичко, бяха мотивирани, но не успяха. Тази година са пред нас и ще видим как ще завърши първенството”.

Запитан за „проклятието „Анфийлд”, висящо над Сити, то Агуеро призна, че е запознат. „Знаем, че на Сити му е трудно да победи в Ливърпул, но ще опитаме да го сторим, след като не сме го правили от 2003-а година. Това ще е ключов мач за титлата”, коментира пред медиите аржентинският национал.