Вратарят на Ливърпул Алисон Бекер описа колегата си в защита – Върджил ван Дайк, като „нещо специално” да го имаш в състава си. Двамата футболисти направиха така, че Ливърпул през миналия сезон да изиграе феноменална кампания. Пристигналият през лятото Алисон от Рома записа 21 „сухи мрежи”, за да спечели Златната ръкавица в първия си сезон на „Анфийлд”.

Формата на Ван Дайк пък от зимата на 2018-а до края на този сезон впечатли максимално, а това му донесе наградата за „Играч на сезона” в ПФА.

„Ван Дайк дава много увереност на тима и на футболистите. Когато имаш „гигантът” на терена, той тогава плаши опонента. За мен той е специален футболист. Имам чудесни защитници пред мен – Жоел Матип, Джо Гомес, Деян Ловрен. Всеки върши чудесна работа, но Върджил е нещо специално – той е големият мъж”, коментира Алисон пред сайта на клуба.

Алисон също така не пропусна да коментира и изминалия сезон, в който в дебютната си кампания триумфира с Шампионската лига с екипа на мърсисайдци. „Всичко беше много добре, изиграхме чудесен сезон и изживяхме прекрасни моменти”, коментира 26-годишният бразилец, който сега има ангажимент с Бразилия на Копа Америка 2019.

„Клубът е уникален, а моите очаквания преди трансфера се оправдаха напълно. Щастлив съм да работя с този треньорски щаб, тези футболисти и пред тези привърженици. Развълнуван съм във всеки един изминал ден и работя здраво, за да играят и да показвам най-доброто от себе си за отбора, феновете и семейството ми. Искаме да постигаме големи успехи с този клуб”, продължи Бекер.

„Не намирам особена разлика във футбола от Италия и Бразилия. Харесвам да играя за националния отбор и срещу тези съперници. За мен да дойда в Англия е стъпка напред в кариерата. Фокусиран съм върху всеки мач, всеки ден. Работя много и се опитват да не променям това усещане. Много съм щастлив в Ливърпул”, завърши Алисон Бекер.