Ливърпул е като дом за Алисон Бекер, който се чувства напълно приспособен и щастлив в Мърсисайд както на терена, така и извън него. Бразилският вратар е с основна роля за успехите на "червените" през настоящия сезон, след като изигра 39 мача в първенството и Шампионската лига, в които допусна 26 гола и записа 20 "сухи мрежи".

"Приемам редовно уроци по английски език. Едно от най-трудните неща за мен в началото обаче беше акцентът. Не британският, а този в Ливърпул. Вече се справям с това, разбирам хората и мога да говоря по-свободно с моите съотборници, което е изключително важно", заяви бразилецът в интервю за официалното клубно списание.

"Всички в отбора са важни за мен, не само бразилците. Разбира се, Роберто Фирмино вече бе тук, а после дойде и Фабиньо, но аз чувствам всички близки. Това важи също така и за тези от Великобритания, и за останалите чужденци. Радвам се, че имаме силни и качествени футболисти, но най-важното нещо за мен е отборният дух", добави той.

"Вече се чувствам като у дома си тук. Домът е там, където е сърцето и семейството ти. Моето е тук, живея с дъщеря ми и жена ми, а освен това родителите ми ни посещават, когато поискат. Брат ми живее в Португалия, която не е далеч, така че и той идва понякога. Това помага, когато ми липсват. Да, липсват ми много неща и от Бразилия, но тук бях приет като у дома си и се чувствам точно по този начин", продължи Алисон.

"Целият отбор ме прие отлично. Феновете също, както и треньорското ръководство, така че аз съм щастлив в Ливърпул", завърши бразилският национал.