Алисон Бекер вярва, че невероятната форма, демонстрирана от Ливърпул през сезона прави възможно отборът да се наслаждава на всекидневната си работа по време на тренировки. Рекордните 24 победи в 25 мача прави така, че Ливърпул е с 22 точки преднина пред втория Манчестър Сити, а в идния уикенд на отбора му предстои гостуване на Норич Сити.

Според човека между гредите на мърсисайдци, нивото, което демонстрира отбора, е съчетано между комбинация от световна класа качество и усърдна работа от всеки един футболист, воден от Юрген Клоп. „Ние искаме да спечелим титлата, а за да я спечелиш, ти трябва да печелиш всичко. Гледаме само към нашата главна цел и това е”, призна Алисон за предаване от Висшата лига.

„Фокусирани сме върху това, което можем. Разполагаме с чудесна група от фантастични играчи. Ако един излезе, друг влиза. Адриан, за пример, когато аз бях контузен, той ме замени и се представи повече от добре. Друг пример – Фабиньо се контузи и друг влезе и стори същото. Всеки помага много на терена”, каза бразилецът.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SQUAD 😍😍 #LFC #LiverpoolFC

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc) on

„Наслаждаваме се на това време, защото е добре да си на върха. Работим много за това – да бъдем на върха на най-високото възможно ниво. За да побеждаваш, трябва да имаш настроение. Начинът, по който играем, трябва да се радваш от него, защото ако не се, то това няма да ти помогне да печелиш с този интензитет. Опитваме се да даваме най-доброто от себе си”, акцентира №1 в Ливърпул.

„В Бразилия казваме, че трябва да играеш играта с усмивка, защото футболът е щастие. Разбира се, че се нуждаем от сериозна доза сериозност, защото сме в надпревара сред най-добрите”, допълни той.

Основният състав на Юрген Клоп се завърна към тренировките в началото, след като отборът си почина в зимната пауза, предоставена от Премиър лийг. Късата ваканция бе приета добре от отбора, а Алисон призна, че вече е готов за завръщане в игра. „Бях си в Бразилия и прекарах време с брат ми. Разбира се, че не можеш да спреш да тренираш, тъй като трябва да си готов, така че работих с него – беше хубаво да грее слънце”, призна още Алисон Бекер.

„Очаква ни тежък мач срещу Норич Сити. Всеки мач в Премиър лийг – без значение дали си срещу топ-отбор или такъв от дъното на таблицата, е сложен. Трябва да се подготвим самите ние и да покажем най-доброто, на което сме способни”, завърши вратарят на европейския клубен шампион.