Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти изрази надеждата си, че Ливърпул няма да спечели Висшата лига на „Гуудисън Парк” през следващия месец. Италианският специалист довери това по време на брифинг. Отборът на Юрген Клоп е близо до 19-ия си триумф с титлата в Англия след 30-годишно чакане, след като се нуждае от едва шест победи в останалите си 13 мача, за да бъде коронован за новия шампион на Премиършип.

Ако най-близкият преследвач на Ливърпул – Манчестър Сити, който е на 22 точки пасив, продължи да печели своите срещи, то мърсисайдци официално ще станат шампиони срещу Кристъл Палас на „Анфийлд” на 21-и март. Ако, обаче, Сити сбърка някъде в хода на тези шест мача, то Ливърпул и Юрген Клоп официално ще станат шампиони на Англия срещу Евертън на 16-и март на „Гуудисън Парк”, нещо, от което феновете на мърсисайдци ще останат повече от доволни.

Говорейки на своята пресконференция, Анчелоти бе бърз със своя отговор на въпрос за възможността градският враг да спечели лигата в дома на съперника си. „Вижте, Ливърпул ще стане шампион. Надявам се да не се случи на „Гуудисън Парк. Има още толкова много стадиони, защо на „Гуудисън”?”, с усмивка запита Карло Анчелоти.

Италианецът призна, че халфът Андре Гомес ще направи знаково завръщане в игра, след като му бе счупен глезена от Хюн-мин Сон по-рано през сезона срещу Арсенал през този месец.