Защитникът на Ливърпул Андрю Робъртсън обяви каква е била основата сила, която тласкала отбора към така желаната титла във Висшата лига. Според левия бек това е било желанието на привържениците на "мърсисайдци" да видят отбора си шампион на Англия.

"Това не се е случвало от 30 години и бихме платили с каквото имаме, за да празнуваме пред пълен стадион. Не ни е било писано, но ще има и други поводи да се съберем, а феновете рано или късно ще се върнат, защото футболът е за тях. За всеки един от тях. За всеки, който е изпитвал болка през тези 30 години. Ние го направихме заради тях, защото чакаха твърде дълго да видят този трофей", каза той пред клубния уебсайт на "червените".

getty images
24 снимки

"Направихме го точни заради феновете и благодарение на феновете, които ни тласкаха неуморно към титлата през целия сезон. Всички тези всеобщи усилия бяха хвърлени, за да имаме шампионски банер над главите ни", продължи шотландецът.

"Миналата година спечелихме Шампионската лига и получихме медалите пет минути след края на мача. Всичко стана много бързо. Този път обаче трябваше да играем и да чакаме, защото станахме шампиони твърде рано. Може би резултатите не бяха най-добрите, но играхме прилично. Срещу Челси в голяма степен доказахме защо сме шампиони. След карантината допускаме донякъде глупави голове, но пък в този мач вкарахме страхотни попадения. Точно затова сме шампиони, точно затова спечелихме срещу Челси и точно затова сме толкова много пред всички други. Сега вече сме и с трофея. Няма да свалям медала няколко дни. На кого му писва да печели трофеи? На никого, никога! Знаем, че всички отбори ще бъдат по-добри догодина, но от нас зависи дали ще бъдем отново на това място. Трябва отново да се хвърлим с всички сили за втора поредна титла и аз лично вярвам, че ще я спечелим", заяви още Робъртсън.