Легендата на английския футбол Гари Невил, който сега е експерт на Скай Спортс, сравни нападателя на Ливърпул Мохамед Салах с Кристиано Роналдо от силните му години в Манчестър Юнайтед. Според него Садио Мане пък много напомня за Уейн Рууни. 
 
„Имаше момент по време на мача срещу Лийдс, когато следях Салах и се хванах да си мисля: Какъв играч само! 
 
Преди четири години, когато дойде в Ливърпул и вкара над 40 гола, си помислих: Това е рядкост, няма да може да продължи да вкарва със същото темпо. Но той го прави вече трета година.
 
Има разлика в психологията на Салах и Мане. Садио изглежда много мил и отборът го обича, защото той винаги дава всичко от себе си. Погледнете обаче Салах. Понякога той не подава на партньорите си, определено е по-голям егоист и затова е по-малко харесван и от съотборниците си, и от феновете. Но осъзнавам, че на терена е истински убиец. Салах и Мане много ми напомнят за Роналдо и Рууни от средата на 2000-те. 
 
Мисля, че Салах в крайна сметка ще постигне повече от Мане. Не защото Садио не е силен футболист. Той е страхотен играч, и Рууни беше. Но не са като Салах и Роналдо, които искат да бъдат най-добрите в света. Рууни и Мане са друг тип, готови са да останат в сянка в името на отбора. 
 
Когато Салах беше в Челси, беше още незрял и взимаше глупави решения, което е присъщо за млад играч. В събота срешу Лийдс той играеше така, сякаш всичко беше в неговите ръце", коментира Невил