Вратарят на Евертън и английския национален отбор Джордан Пикфорд  заяви, че няма да позволи решителната грешка в градското дерби срещу Ливърпул да му повлияе.

„Червените” от Мърсисайд ликуваха над местния враг с 1:0 след попадение на Дивок Ориги в 6-ата минута от добавеното време. Куриозното в случая бе, че то стана възможно именно заради Пикфорд, който ненужно се скочи и се протегна над напречната си греда при неточен изстрел на Върджил ван Дайк, който щеше да се удари в нея и да излезе в аут. Действията на вратаря доведоха до това, че той задържа топката в игра, тя тупна веднъж върху гредата и падна право при Ориги, който от метър разстояние не сбърка.

„Това е дребна грешчица от мен, малко странна наистина. Мисля, че топката два пъти удари гредата, аз просто опитах да я прехвърля над нея”, заяви Пикфорд. „Тя се върна обратно, а аз опитах да я бутна над напречната греда, но ръката ми се удари в гредата. Липса на шанс, но аз съм силен психически и ще съм готов за сряда (когато е мачът с Нюкасъл – б.р.).”

„Мисля, че просто такъв е късметът на Евертън, когато играем на „Анфийлд”. Няма какво да направя освен да си призная. Силен психически съм и това няма да повлияе върху следващия ми мач. Просто ще се справя със ситуацията и ще се извиня на всички фенове на Евертън, защото днес си пролича нашият прогрес като група, шансовете, до които стигнахме, футболът, който играхме днес. Това няма как да не е позитивно. В крайна сметка вината за загубата си е моя”, допълни Пикфорд.